Menu

Radiologie

Om een juiste diagnose van een tandheelkundig probleem bij een huisdier te kunnen stellen is het vrijwel altijd noodzakelijk om een röntgenfoto te maken. Ook na het uitvoeren van een tandheelkundige procedure is de röntgenfoto noodzakelijk om te zien of de procedure goed gelukt is.
Na de ingreep dient er na twee tot twaalf maanden een controle afgesproken te worden waarbij er een röntgenfoto gemaakt wordt om te kijken of alles er goed uitziet. Dit alles is essentieel voor het welzijn van uw huisdier.

Wij gebruiken in principe hetzelfde röntgenapparaat als tandartsen gebruiken, zij het dat het enigszins aangepast is voor dieren. De dierenarts specialist wordt dan ook wel Dierentandarts genoemd. Dokter Theuns maakt tevens gebruik van mobiele röntgen apparatuur en scanners. Wij maken de röntgenfoto’s uitsluitend nog digitaal, omdat dit beter is voor het milieu en sneller werkt zodat we de narcose zo kort mogelijk kunnen houden.

De te behandelen diersoorten

De dieren die behandeld worden zijn honden, katten, konijnen, knaagdieren en exotische diersoorten. Dokter Theuns werkt in Papendrecht en in Wageningen. Ook komt hij op afspraak langs bij andere dierenartsen op locatie, om ingewikkelde ingrepen te doen. U kunt direct met de dierenarts of op verwijzing een afspraak maken.

Ga naar contact