Menu

Tandheelkundige Behandelingen

De behandeling bij de tandheelkundig Dierenarts gaat als volgt. Voor iedere behandeling wordt aanbevolen om het dier nuchter te houden. Dat betekent 12 uur van te voren geen eten maar wel drinken geven.

U komt altijd eerst op consult, zodat bekeken kan worden wat er precies aan de hand is.

Om alles goed te kunnen zien in de mondholte is vaak een lichte narcose noodzakelijk. Het dier krijgt dan een kort werkende verdoving die ook nog opgeheven kan worden.

Een bloedonderzoek van niet langer dan 3 maanden geleden wordt voor elke narcose geadviseerd zodat er meer zekerheid wordt verkregen dat uw huisdier een goede gezondheid heeft.

Na de narcose wordt de gehele mondholte geïnspecteerd. Iedere afwijking wordt nauwkeurig op de gebitskaart gezet zodat we later altijd weten wat er precies met uw huisdier aan de hand was.

Voor iedere ingreep die langer duurt dan 10 minuten wordt altijd een tube geplaatst. Dit is een buis die in de luchtpijp wordt geplaatst en er voor zorgt dat de luchtwegen niet geblokkeerd raken, dat er geen vocht in de longen kan komen en dat het dier zuivere zuurstof kan inademen.

Gedurende de ingreep worden de bloeddruk, de hartslag, ademhaling en de lichaamstemperatuur  continu onder controle gehouden.

Wij maken in principe gebruik van dezelfde materialen als de tandarts en de kaakchirurg gedurende een ingreep. U moet dan denken aan de tandheelkundige boormachine, de witte vullingen, het blauwe licht om de vulling hard te maken, steriele operatie en extractiesets enzovoorts.

Na de ingreep willen wij uw huisdier altijd nog even in opname houden om zeker te zijn dat het dier wanneer het naar huis gaat goed wakker is.

Bij het afhalen van uw huisdier krijgt u van de assistente nog instructie waar u op moet letten en wordt er indien noodzakelijk een vervolgafspraak met u gemaakt.

De te behandelen diersoorten

De dieren die behandeld worden zijn honden, katten, konijnen, knaagdieren en exotische diersoorten. Dokter Theuns werkt in Papendrecht, Amstelveen en tevens in Wageningen. Ook komt hij op afspraak langs bij andere dierenartsen op locatie, om ingewikkelde ingrepen te doen. U kunt direct met de dierenarts of op verwijzing een afspraak maken.

Ga naar contact