Menu

Over Paul Theuns

Tandheelkundig Dierenarts Paul Theuns studeerde af in 1987 en houdt zich sinds 1999 intensief met Tandheelkunde bij dieren bezig. Dokter Theuns heeft hiervoor intensieve cursussen o.a. in Luxemburg en de Verenigde Staten gevolgd. Daarnaast heeft hij stage gelopen bij diverse specialisten in Europa en de Verenigde Staten. Tevens is hij internationaal specialist (diplomat AVDC) en Europees specialist (diplomat EVDC) https://ebvs.eu/.

  • Orthodontie is het corrigeren van gebitsproblemen waarbij de onder en de bovenkaak niet goed op elkaar passen. Dit wordt meestal door middel van een beugel gedaan, maar ook brackets en buttons worden gebruikt.
  • Prosthodontie is het doen van wortelkanaalbehandelingen en het plaatsen van kronen, bruggen en implantaten.
  • Parodontologie houdt zich bezig met problemen rondom de tand, dit kan zijn van tandvleesontsteking tot verregaande beschadiging van het tandbeen.
  • Kaakchirurgie omvat het herstellen van een kaakfractuur maar ook het verwijderen van een tumor.

De te behandelen diersoorten

De dieren die behandeld worden zijn honden, katten, konijnen, knaagdieren en exotische diersoorten. Dokter Theuns werkt  in Wageningen en in Leusden. Ook komt hij op afspraak langs bij andere dierenartsen op locatie om ingewikkelde ingrepen te doen. U kunt direct met dierenarts Paul Theuns of op verwijzing een afspraak maken.

Ga naar contact

Paul Theuns in de Pers

Artikel in TvD (Tijdschrift voor Diergeneeskunde) januari 2024 met als thema ‘Veterinaire tandheelkunde moet naar een hoger niveau’. TvD januari 2024 interview Paul Theuns