Menu

Dierentandarts

Bij dierentandarts Paul Theuns staat uw huisdier centraal. Uw huisdier kan bij Paul terecht voor jaarlijkse preventieve controles en voor het oplossen van alle gebitsproblemen.

Voor honden, katten, konijnen, knaagdieren en exotische diersoorten. Ook het baasje krijgt altijd een deskundig advies over diergezondheid en welzijn.

Over dierentandarts Paul Theuns

Tandheelkundig Dierentandarts Paul Theuns studeerde af in 1987 en houdt zich sinds 1999 intensief met dierentandheelkunde bezig. Daarnaast is hij internationaal specialist in de tandheelkunde. Zijn werkgebied omvat onder meer orthodontie, prosthodontie, parodontologie, kaakchirurgie.

Jaarlijkse controle dierentandarts voorkomt erger

Gebitsproblemen komen bij onze huisdieren regelmatig voor. Tijdens de jaarlijkse controle kunnen wij als dierentandarts veel tandheelkundige problemen tijdig ontdekken en direct aanpakken. Zo kunnen veel vervelende aandoeningen worden voorkomen.

Gebitsproblemen honden, katten, konijnen en knaagdieren

De meeste hondenbezitters weten wel dat hun dier regelmatig naar de hondentandarts moet, maar ook katten, konijnen, knaagdieren en exotische diersoorten hebben regelmatig afwijkingen aan tanden of kiezen.

Honden en katten kunnen last hebben van tandsteen, losse tanden en kiezen, tandvleesontstekingen en stinken uit de bek. Konijnen en knaagdieren hebben levenslang doorgroeiende kiezen. Deze kiezen kunnen los gaan zitten en vervolgens haken op ontstaan, waardoor het dier niet meer kan eten. Wanneer er sprake is van een gebitsprobleem, dient het dier snel behandeld te worden.

Alle behandelingen mogelijk

De specialisten praktijken van dierentandarts Theuns zijn uitgerust met alle professionele voorzieningen. Hierdoor kan hij alle behandelingen aan het gebit van uw huisdier uitvoeren. Voor een goede tandheelkundige behandeling zal uw dier onder narcose worden gebracht. Indien nodig vindt er aanvullende diagnostiek plaats worden in de vorm van dentale röntgenfoto’s.

Overzicht behandelingen gebitsproblemen dieren

  • Orthodontie: het corrigeren van gebitsproblemen waarbij de onder en de bovenkaak niet goed op elkaar passen. Dit wordt meestal door middel van een beugel gedaan, maar ook brackets en buttons worden gebruikt.
  • Prosthodontie: dit zijn wortelkanaalbehandelingen en het plaatsen van kronen, bruggen en implantaten.
  • Parodontologie: problemen oplossen rondom de tand. Dit kan zijn van tandvleesontsteking tot verregaande beschadiging van het tandbeen.
  • Kaakchirurgie: omvat het herstellen van een kaakfractuur, maar ook het verwijderen van een tumor.

Specialist tandheelkunde

Dierenarts Theuns werkt in Leusden en Wageningen. Ook komt hij op afspraak langs bij andere dierenartsen op locatie voor het uitvoeren van ingewikkelde ingrepen.

Vraag stellen of afspraak maken?

Maak direct een afspraak met de dierenarts of op verwijzing. Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact met ons op